Гарбуз – надзвичайно корисний продукт для дієтичного харчування: вона відновлює обмін речовин, прихильно впливає на шлунково-кишковий тракт, сприяє очищенню організму. покращує роботу печінки. Однак це ще не всі: гарбуз активно сприяє схудненню. Останнє ймовірно завдяки величезному змістом вітаміну Т (карнітину), який сприяє кращому засвоєнню «важкої» їжі і якнайшвидшого виведення її залишків з організму. Вітамін Т бере участь в окисленні вільних жирних кислот, знижуючи обсяги жирової тканини.
Карнітин застосовується при атеросклерозі, ожирінні, серцево-судинних захворюваннях для зниження рівня жирів в крові і тканинах організму.
Останнім часом стали широко використовувати варення з гарбуза для схуднення: На його базі проводять розвантажувальні дні, його вживають як десерт і навіть використовують як масажний засіб проти целюліту. Гарбуз містить безліч харчових волокон, вітамінів (каротин, K та ін.) І мікроелементів (цинк, залізо і т.д.). Її можна купити в будь-який час року. Вона чудово переносить тривале зберігання. З гарбузом схуднути можна, як худнути з варенням?
Розвантажувальні дні на базі варення з гарбуза
Вельми дієвими для боротьби із зайвою вагою будуть розвантажувальні дні, в яких головним продуктом харчування стане гарбузове варення.
Варіант 1.
Для цього беріть 50 г хрустких житніх або вівсяних хлібців і дві столові ложки варення. Це – ваш денний раціон. Кожен раз хлібець намажте варенням і їжте, запиваючи чаєм або кавою з молоком (для чаю або кави в якості добавки приготуйте півсклянки знежиреного молока, з жирність не більше 2,5-2,6%). Хлібці і варення необхідно з’їсти за 5 прийомів їжі.
Таку розвантаження організму можна влаштовувати не більше 1-го дня в тиждень, так як це меню ніяк не може замінити правильне, збалансоване харчування. Хоча, звичайно, для ласунів і любителів екзотичних страв така розвантаження – це «свято душі, іменини серця».
Варіант 2.
Існує й інший варіант меню розвантажувального дня. Візьміть чотириста г знежиреного сиру і ретельно перемішайте його з 2-ма ложками гарбузового варення. Отриману суміш (це денна норма годування) розділіть на 5 порцій. Їжте сир через кожні 2-3 години, запиваючи несолодким чаєм або кавою. Оскільки в цьому варіанті знаходиться білок, перенести такий розвантажувальний день буде значно простіше, чим з бутербродами з хлібців. Однак і цього варіанту не йде дотримуватися частіше, чим один раз на тиждень.
Як приготувати гарбузове варення для схуднення?
Для приготування варення з гарбуза вам буде потрібно:
Для початку гарбуз, апельсини і лимон чудово промиваємо, гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо середніми кубиками, лимон і апельсини ж нарізаємо на маленькі кубики прямо з шкіркою. Все розмішуємо, додаємо цукор і знову розмішуємо. Тепер ставимо нашу суміш на маленький вогонь і після закипання варимо приблизно 10 хвилин. Потім знімаємо з вогню і вистоює годину. Після цього знову варимо, але тісніше протягом 5-7 хвилин і знову вистоює годину. Після всіх цих процедур розкладаємо вийшло варення по простерилизованнимбанкам і накриваємо кришками.
Застосування гарбузового варення для зцілення целюліту
Варення з гарбуза можна використовувати і зовнішньо для боротьби з целюлітом. Для цього після прийняття теплого душу або ванни нанесіть на проблемні зони 2-3 ст.л. варення і масажуйте уражені целюлітом ділянки в протягом 10 хвилин. Потім змийте залишки варення теплою водою і нанесіть будь-якої антицелюлітний крем.
Крім гарбузового, в домашніх умовах можна робити і інші антицелюлітні масажі: Половинками грейпфрута, масаж з імбиром і, звичайно ж, перевірену класику – антицелюлітний медовий масаж.
Курс лікування – не менше 15-20 процедур. Для закріплення ефекту рекомендується провести 2-3 курсу з проміжком в 3-4 тижні.