Виявляється, з’їдаючи щодня шматочок сиру, можна знизити ймовірність інфаркту

Що кажуть учені

Вчені, які працюють в університеті Редінг прийшли до висновку, що при систематичному вживання людиною сиру, знижується ризик отримання інфаркту. Імовірність знижується на цілих 14 відсотків.

Для того, щоб це з’ясувати, треба було провести дослідження, яке тривало деякий період часу. В експерименті люди були розділені на дві групи. До початку дослідів кожна людина був обстежений фахівцями. Було дано висновок з приводу стану всіх членів дослідження.

Як проходили досліди і в чому полягала суть

Одним людям щодня додавали в раціон сир. Інші ж були позбавлені цього продукту. В результаті було проведено контрольний аналіз. Було виявлено наступне: у людей, які їли сир щодня, показники захисту кровоносних судин від різних захворювань були вище. Ті, хто не їв цей продукт, не змогли порадувати вчених і лікарів хорошими показниками здоров’я. У деяких випадках вони залишилися незмінними, в інших же дещо погіршилися.

Також було проведено дослідження, в якому вивчався рівень холестерину в крові піддослідних. Адже холестерин впливає на роботу кровоносної системи людини. Всі знають, що підвищений його рівень дуже погано позначається на роботі серця і судин. Та група людей, які з’їдали сир щодня і в цьому обіграла тих, хто його не вживав. У них просто зменшився відсоток ліпопротеїнів малої щільності. І в результаті ризик того, що утворюються холестеринові бляшки, зменшився також.

Крім цього, вчені говорять про користь сиру для всього людського організму в цілому. Звичайно мова йде про якісний продукт. У ньому міститься багато корисних речовин, які позитивно впливають на організм.

Чому сир дає подібну реакцію

Вчені говорять про те, що в сирі відзначається підвищений вміст мінералів, білків, кальцію і різних вітамінів.

Існує факт того, що у Франції не високий ризик людей із захворюваннями серця. Хоча в цій країні люди у великій кількості вживають жирну їжу. Виявляється, що сир якраз позитивно впливає і відновлює той, порушений дисбаланс в харчуванні населення. Французи люблять сир. Вони додають цей продукт в різні страви, спагетті, пасту, піцу, булочки і так далі.

Вчені з Університету МакМастер проаналізували результати більш ста тисяч чоловік, які брали участь в експерименті. У ньому брали участь люди з 20 країн з усього світу. Вік людей сильно різнився, починаючи від 35 і закінчуючи 70 роками. Результат такого глобального досвіду не міг ні порадувати фахівців. Здоров’я людей піддавалося аналізу перед початком досліджень і потім оцінювалося через деякий періоду часу. Фахівці, що проводили аналіз, також прийшли до висновку, що сир позитивно впливає на роботу серцевого системи. Завдяки цьому продукту зменшується ризик ранньої смерті.

Так скільки потрібно з’їдати

Давайте розкриємо секрет, скільки сиру потрібно додати в свій щоденний раціон для того, щоб зменшить ризик виникнення інфаркту. Вчені рекомендує щодня їсти 40 г сиру. Саме це невелика кількість продукту допоможе знизити в вашому організмі "поганий холестерин" і підвищити рівень хорошого.

Який же сир найкраще їсти

Найважливіше, щоб продукт містив в собі натуральний молочний жир. Лікарі-дієтологи відзначають, що потрібно з уважністю ставитися до вибору сиру. Адже він буває різний, абсолютно протилежної якості. На прилавках сучасних будівельних супермаркетів можна зустріти величезний асортимент цього продукту. Від достатку сирів іноді розбігаються очі і часом не знаєш на чому зупинити свій вибір. Важливо читати склад, який повинен бути написаний на упаковці. Звертайте увагу на термін придатності, який має важливе значення.

Наприклад, "Російський сир" містить в собі пальмову олію і жир. Цей жир не дуже добре впливає на здоров’я дорослої людини. Пальмова олія також не той продукт, який варто вживати. Цей сир скоріше не буде корисним для людини. У великих кількостях він може нанести деяку шкоду. Зверніть свою увагу на сорти сиру з низьким вмістом жиру. Тоді це не буде небезпечно. Зараз на ринку можна знайти сири з жирністю не в 50 відсотків, а в п’ять. Чим менше жирність, тим краще для дорослого організму.

Якщо все-таки ви вживаєте сир з високою жирністю, важливо вести при цьому активний спосіб життя. 40 грам в день – середня порція сиру, яка не здатна принести будь-Ліба шкоди організму. Прекрасні сорти сиру: Моцарелла, Рікотта, різноманітні тверді сорти. Вони мають прекрасний смак і правильний склад, який очно не зможе завдати шкоди, а принесе тільки користь. У сирі ви зустрінете багато вітамінів групи В і кальцію, який дуже важливий для здорового функціонування організму. Всі ці корисні речовини допомагають захистити судини і серце від шкідливих факторів.

Велика кількість сиру не принесе необхідного і очікуваного ефекту. Про це варто пам’ятати і намагатися дотримуватися норму.

Необхідно пам’ятати, що хвороби серця стоять на першому місці по до смерті. Саме тому дуже важливо стежити за своїм станом здоров’я. Особливо, якщо ви перебуваєте в певній групі ризику, варто задуматися над профілактикою подібних патологій. Правильне харчування має величезне значення і в цьому сенсі.

By

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code